Erasmus+ Joy in Education (Οκτώβριος 2016)

Τον Οκτώβριο έγινε η πρώτη κινητικότητα εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε σχολείο στην Πολωνία. Από το σχολείο μας συμμετείχαν 3 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μαζί με τους συναδέλφους/ισσες τους από τις υπόλοιπες συνεργαζόμενες χώρες, συμμετείχαν στην παρακολούθηση σεμιναρίων και στην επιτόπια επίσκεψη του σχολείου Stefan Batorego στο Inowroclaw της Πολωνίας. Τα σεμινάρια με θέμα τη Συναισθηματική Νοημοσύνη και την Επικοινωνία μεταξύ των μαθητών/τριών μας δίδαξαν τρόπους και μεθόδους που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός ευχάριστου και δημιουργικού κλίματος μέσα στην τάξη.Οι εκπαιδευτικοί είδαν τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης του Πολωνικού Σχολείου και παρακολούθησαν τα μαθήματα του Ωρολογίου Προγράμματος. Επίσης, κάθε εκπαιδευτικός παρουσίασε στους Πολωνούς μαθητές/τριες τη χώρα του και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων. Τέλος, στο πρώτο αυτό ταξίδι έγινε και η γνωριμία με τους εκπαιδευτικούς των άλλων χωρών και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος.

Με την επιστροφή των εκπαιδευτικών μας στην Ελλάδα άρχισε η διάδοση και εφαρμογή των νέων μεθόδων συνεργατικής μάθησης στα παιδιά του σχολείου μας με πολύ καλά αποτελέσματα. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης στους μαθητές/τριες της Στ΄τάξης. Παρουσιάστηκε η Πολωνία ως χώρα μέσα από τις αφηγήσεις τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έφεραν και έδειξαν οι εκπαιδευτικοί στα παιδιά, ενώ παράλληλα γεύτηκαν παραδοσιακά προϊόντα από την Πολωνία.

Εδώ είναι 2 μικρά βίντεο που συνοψίζουν όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των εκπαιδευτικών στο Πολωνικό σχολείο: