Ταυτότητα του Σχολείου

Το Σχολείο μας βρίσκεται στο Δήμο Καλαμαριάς, στην  πλατεία Σκρα και ανήκει στη Διεύθυνσης Π.Ε Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Είναι από τα ιστορικότερα σχολεία της Καλαμαριάς και βρίσκεται στην περιοχή της Αρετσούς, σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Καλαμαριάς, κοντά στην παραλία και μεταξύ των οδών Μακροχωρίου και Αδραμυτίου στην πλατεία Σκρα.

Το διδακτήριο κτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 από τη ΜΟΜΑ και λειτουργεί ανελλιπώς από τη σχολική χρονιά 1977-1978. Είναι τριώροφο με ευρύχωρες και ηλιόλουστες αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία εκπαιδευτικών. Διαθέτει εργαστήριο πληροφορικής, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, εργαστήριο φυσικής  και αναρρωτήριο. Το αυτόνομο και τεράστιο  γυμναστήριο μας, που πλαισιώνεται  με τα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ αποτελούν δυναμικό χώρο άθλησης, όχι μόνο τους μαθητές/τριες του σχολείου μας αλλά και για όλο το δήμο Καλαμαριάς.

Το 13ο Δ. Σ. Καλαμαριάς φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του το 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς και το 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, τα Αρχεία των οποίων φυλάσσει και σήμερα.  Φιλοξενεί το 27ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς.

Το Σχολείο μας είναι δωδεκαθέσιο, φοιτούν σε αυτό 240  μαθητές/τριες και διδάσκουν 29 εκπαιδευτικοί. Ανήκε στα Δημοτικά  Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα (Φ. 3 /609 /60745/Γ1/28-5-2010 απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ), όπου οι μαθητές/τριες διδάσκονταν εκτός των άλλων διδακτικών αντικειμένων, Αγγλικά, Μουσική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Πληροφορική (ΤΠΕ) από την Πρώτη Τάξη και Β΄ Ξένη Γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά) στην Ε΄ και Στ΄ τάξη. Από το σχολικό έτος 2016-17 ακολουθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα, όπως αυτό καθορίζεται στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες εμπλέκονται σε ποικίλα προγράμματα: Πολιτιστικά, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικά και Ευρωπαϊκά (Erasmus+, etwinning, teachers4europe). Παροτρύνουμε τους μαθητές/τριες μας σε συνεργασίες με ελληνικά και ευρωπαϊκά σχολεία και συμμετοχή σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς(Μαθηματικών, Φυσικής, Λογοτεχνίας, Ορθογραφίας, Εικαστικών κ.ά), προσπαθώντας να τους εμπνεύσουμε την χαρά της γνώσης, της συνεργασίας της επικοινωνίας και της δημιουργίας.

 

Η Διευθύντρια

και ο Σύλλογος διδασκόντων