Γερμανικό Ινστιτούτο

Οι μαθητές της Ε και της Στ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γερμανικής Γλώσσας πραγματοποίησαν στις 22.11.2018 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γερμανικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ξεναγηθούν στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου, να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά και να συμμετέχουν σε ένα ψηφιακό κουίζ αναζήτησης πληροφοριών μέσα από ένα πρόγραμμα με τη βοήθεια των I pads χωρισμένοι σε ομάδες εργασίας.

Μέσα από όλη την διαδικασία ήρθαν σε επαφή με μια σύγχρονη ψηφιακή βιβλιοθήκη, δούλεψαν ομαδικά, με κάθε σωστή απάντηση του κουίζ κέρδιζαν πόντους, ένα παιχνίδι που τους διασκέδασε και τους ενεργοποίησε.

Στη δεύτερη φάση της επίσκεψης οι μαθητές παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου ένα εργαστήρι στο οποίο οι μαθητές έλαβαν ορισμένες πληροφορίες για τον συγγραφέα και ποιητή J.W. Goethe, την ιστορία και τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου, μιας και αποτελεί ένα από τα 159 ινστιτούτα Goethe που λειτουργούν διεθνώς σε 98 χώρες και είναι ένα από τα παλαιότερα…

Επιπρόσθετα διδάχθηκαν μέσα από διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια κάποια διδακτέα ύλη στα Γερμανικά, π.χ. τα χρώματα, τους αριθμούς κτλ…., δημιούργησαν εκπαιδευτικό υλικό με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του ινστιτούτου, άκουσαν γερμανικά τραγούδια και χόρεψαν.

Τέλος, η επίσκεψη έκλεισε με ένα πολύ δημιουργικό, διασκεδαστικό και πρότυπο βιωματικό εργαστήρι που στόχο έχει την ψυχαγωγική και δημιουργική επαφή των μαθητών με τη γερμανική γλώσσα και το γερμανικό πολιτισμό μέσα από τη μουσική, το χορό και το παιχνίδι. Το εργαστήρι είναι βασισμένο στις εκπαιδευτικές μεθόδους του επιτυχημένου προγράμματος «Γερμανικά σε Κίνηση» (Glossomobil), και όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με αμείωτο ενδιαφέρον και μεγάλο ενθουσιασμό.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας
κα. Βαβίτσα Γεωργία