Τιμητική διάκριση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

Τιμητική διάκριση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

 

Με πολύ χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο μαθητής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Κωστόπουλος Κωνσταντίνος της Δ2, διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό ποίησης, μουσικής και τέχνης που διοργανώθηκε από τον βρετανικό κοινωφελή οργανισμό “Never Such Innocence” στην κατηγορία τέχνη (9-11 ετών) παίρνοντας το πρώτο βραβείο με μια ζωγραφιά από κάρβουνο με τίτλο «Αεροπορική επιδρομή». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν παιδιά από όλο τον κόσμο με 7.000 έργα, εκ των οποίων 600 ήταν από την Ελλάδα.

 

Ο διαγωνισμός αυτός στην Ελλάδα διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο εκατό χρόνων από το Μακεδονικό Μέτωπο κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, από το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το βρετανικό κοινωφελή οργανισμό “Never Such Innocence”. Έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων για την ιστορία και την κληρονομιά που μας άφησε ο Μεγάλος Πόλεμος μέσα από τη δημιουργική έκφραση και την τέχνη. Μαθητές/τριες ηλικίας 9–16 ετών από όλη την Ελλάδα κλήθηκαν να αντλήσουν έμπνευση από τα γεγονότα αυτού του πολέμου και να συνθέσουν ένα τραγούδι ή ένα ποίημα ή μια ζωγραφιά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συμμετοχή των συμμαχικών δυνάμεων, όπου η Ελλάδα συμμετείχε μαζί με τους Βρετανούς,  Γάλλους και Σέρβους στρατιώτες.

 

Οι μαθητές/τριες των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, παρακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων τους που εκτίθενται  στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και παρέλαβαν τις βεβαιώσεις συμμετοχής στις 12-5-2018. Εκεί εκτός από τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο τιμήθηκαν και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης Γιαλογλίδου Σταυρούλα και Χατζηγαβριηλίδου Ζωή που συμμετείχαν με δύο ποιήματα, ενώ υπεύθυνη για τη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό και στο πρόγραμμα «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» ήταν η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας, Στέλλα Τζιαφέτα.

 

Η βράβευση των νικητών/τριών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ποίησης, μουσικής και τέχνης  που διοργανώθηκε από τον βρετανικό κοινωφελή οργανισμό “Never Such Innocence”, έγινε στο Λονδίνο, στο παρεκκλήσι της Βασιλικής Φρουράς στις 24-5-2018. Ανάμεσα τους και ο μαθητής μας, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Στην εκδήλωση βράβευσης και μνήμης των πεσόντων συμμετείχαν οι τυμπανιστές του Βασιλικού Ναυτικού, η Βασιλική Αεροπορία και η μπάντα των Σκώτων Φρουρών. Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικός σταθμός (http://www.ert.gr/eidiseis/diethni/bretania/vraveio-se-3-ellinopoyla-se-diethni-diagonismo-gia-ton-a-pagkosmio-polemo-video/)