Category Archives: Ανακοινώσεις – Νέα

Τιμητική διάκριση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

Τιμητική διάκριση του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

 

Με πολύ χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο μαθητής του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Κωστόπουλος Κωνσταντίνος της Δ2, διακρίθηκε στο διεθνή διαγωνισμό ποίησης, μουσικής και τέχνης που διοργανώθηκε από τον βρετανικό κοινωφελή οργανισμό “Never Such Innocence” στην κατηγορία τέχνη (9-11 ετών) παίρνοντας το πρώτο βραβείο με μια ζωγραφιά από κάρβουνο με τίτλο «Αεροπορική επιδρομή». Στο διαγωνισμό συμμετείχαν παιδιά από όλο τον κόσμο με 7.000 έργα, εκ των οποίων 600 ήταν από την Ελλάδα.

 

Ο διαγωνισμός αυτός στην Ελλάδα διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο εκατό χρόνων από το Μακεδονικό Μέτωπο κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, από το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το βρετανικό κοινωφελή οργανισμό “Never Such Innocence”. Έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων για την ιστορία και την κληρονομιά που μας άφησε ο Μεγάλος Πόλεμος μέσα από τη δημιουργική έκφραση και την τέχνη. Μαθητές/τριες ηλικίας 9–16 ετών από όλη την Ελλάδα κλήθηκαν να αντλήσουν έμπνευση από τα γεγονότα αυτού του πολέμου και να συνθέσουν ένα τραγούδι ή ένα ποίημα ή μια ζωγραφιά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συμμετοχή των συμμαχικών δυνάμεων, όπου η Ελλάδα συμμετείχε μαζί με τους Βρετανούς,  Γάλλους και Σέρβους στρατιώτες.

 

Οι μαθητές/τριες των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, παρακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων τους που εκτίθενται  στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και παρέλαβαν τις βεβαιώσεις συμμετοχής στις 12-5-2018. Εκεί εκτός από τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο τιμήθηκαν και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης Γιαλογλίδου Σταυρούλα και Χατζηγαβριηλίδου Ζωή που συμμετείχαν με δύο ποιήματα, ενώ υπεύθυνη για τη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό και στο πρόγραμμα «Η Θεσσαλονίκη Θυμάται» ήταν η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας, Στέλλα Τζιαφέτα.

 

Η βράβευση των νικητών/τριών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ποίησης, μουσικής και τέχνης  που διοργανώθηκε από τον βρετανικό κοινωφελή οργανισμό “Never Such Innocence”, έγινε στο Λονδίνο, στο παρεκκλήσι της Βασιλικής Φρουράς στις 24-5-2018. Ανάμεσα τους και ο μαθητής μας, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Στην εκδήλωση βράβευσης και μνήμης των πεσόντων συμμετείχαν οι τυμπανιστές του Βασιλικού Ναυτικού, η Βασιλική Αεροπορία και η μπάντα των Σκώτων Φρουρών. Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικός σταθμός (http://www.ert.gr/eidiseis/diethni/bretania/vraveio-se-3-ellinopoyla-se-diethni-diagonismo-gia-ton-a-pagkosmio-polemo-video/)

TEACHERS 4 EUROPE

TEACHERS 4 EUROPE

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ70 – ΤΑΞΗ ΣΤ1

13ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ  ΣΧ. ΕΤΟΣ 2016-17

«ΠΑΜΕ ΕΥΡΩΠΗ – LET΄S GO EUROPE»

 

Το πρόγραμμα Teachers 4 Europe που πραγματοποιείται  κατά το σχ. έτος  2016/17 με θέμα «Πάμε Ευρώπη – Let΄s go Europe»  έχει σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών της  ΣΤ1 τάξης σε θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ιδέα αλλά και ως οντότητα, αξιοποιώντας και εφαρμόζοντας στην εκπαίδευση καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.

Με την συμμετοχή-υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει κατανοητό σε εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς ότι είμαστε πολίτες μιας ένωσης κρατών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα, ότι απαιτείται να είμαστε ενημερωμένοι για τα συμβαίνοντα σε αυτήν και ότι μπορούμε να είμαστε ενεργά και δημιουργικά μέλη της ώστε να συμβάλλουμε στην εξέλιξή της αλλά και στην πρόοδό μας.

 

 

 

Ενημερωτικό σημείωμα

13ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ                                        

        Τηλ.  2310 447723,  2310 435133                                               

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

                        Αγαπητοί γονείς,

 • Τη Δευτέρα  12 Δεκεμβρίου 2016, το πρωί, οι μαθητές θα εκκλησιαστούν στο ναό του Αγίου Νικολάου και την ημέρα εκείνη μπορούν, εφόσον θέλουν και έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, να κοινωνήσουν.

 

 • Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17.00 μ.μ. θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου των μαθητών/τριών των Γ΄ Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων και θα γίνει ενημέρωση των γονέων για τις μικρότερες τάξεις (Α΄ και Β΄) από τους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων του Σχολείου.          

 

 • Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:45 π.μ. θα γίνει η χριστουγεννιάτικη γιορτή, από τους μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης  στο Γυμναστήριο του σχολείου,  την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι γονείς το επιθυμούν. Τα παιδιά θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο στις 8.10

 

 • Θέλοντας να δείξουμε την αγάπη μας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μαζεύουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη υγιεινής και καθαριότητας, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμαριάς μέχρι την Τρίτη 20-12-2016.

 

 • Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα του Σχολείου μας και τις δράσεις του, όπως και για ανακοινώσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, από την ιστοσελίδα 13dim-kalam.thess.sch.gr

 

 • Για την εορτή των Χριστουγέννων και τον ερχομό του Νέου Έτους η Δ/ντρια, οι Εκπαιδευτικοί και το υπόλοιπο Προσωπικό του Σχολείου, σας εύχονται ολόθερμαΚαλές Γιορτές, Υγεία, Οικογενειακή και Προσωπική Ευτυχία.

 

Η  Δ/ντρια  και οι  Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

 

gennisi

Ομάδες Στήριξης Γονέων (Σχολές Γονέων Δήμου Καλαμαριάς)

Σας ενημερώνουμε ότι  στα πλαίσια  της Κοινωνικής Πολιτικής  του Δήμου Καλαμαριάς, θα λειτουργήσουν και φέτος οι Ομάδες Στήριξης Γονέων (Σχολές Γονέων). Οι ψυχολόγοι του Δήμου Καλαμαριάς θα προσφέρουν τις γνώσεις τους, στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας γονείς και κηδεμόνες στο δύσκολο ρόλο τους. Βασικά θέματα που συζητούν και διαχειρίζονται οι Ομάδες είναι η λειτουργία της οικογένειας, η επικοινωνία των μελών μεταξύ τους και κυρίως η επικοινωνία με τα παιδιά, η σχέση με τους συνομήλικους, τα ηλικιακά στάδια που διανύει το παιδί, ο ρόλος του σχολείου, η ενημέρωση σε σύγχρονους τρόπους διαπαιδαγώγησης, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εφηβείας, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οι σχέσεις οικογένειας και σχολείου, τα όρια και ο ρόλος τους στη διαπαιδαγώγηση και πληθώρα άλλων θεμάτων. Στις ομάδες μπορούν να συμμετέχουν γονείς και κηδεμόνες που έχουν παιδιά από 0 έως και 18 ετών.


Θα λειτουργήσουν συνολικά 6 Ομάδες (Σχολές Γονέων), στα εξής δημοτικά σχολεία του Δήμου:

13 Δημ. ΑΔΡΑΜΥΤΙΟΥ 2 ΠΛ. ΣΚΡΑ , 1ο Δημ. Τ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ 52, 17ο Δημ. ΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ 10, 15ο Δημ. ΠΑΠΑΓΟΥ & ΚΑΛΛΙΔΟΥ, 8 Δημ. ΜΟΥΣΩΝ 1, 10ο Δημ. ΒΡΥΟΥΛΛΩΝ 51


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 2313314187  9.30 – 12.00 π.μ .


Ελπίζοντας η κοινωνική αυτή προσφορά να συμβάλλει στην ποιοτική υποστήριξη της ζωής των κατοίκων της Καλαμαριάς, είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε μορφές συνεργασίας και στήριξης

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ  ΔΑΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΕΤΤΟΥ  – ΣΚΑΡΛΙΟΥ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης μαθητών – γονέων

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κομνηνών 58  *  Τηλ: 2313 314 197 *  Fax: 2313 314 166

Καλαμαριά  13/10/2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης μαθητών – γονέων λειτουργεί στην Καλαμαριά

Η Αντιδημαρχία ΠαιδείαςΠολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, παίρνοντας υπόψη, τις διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες,  μικροί και μεγάλοι και θέλοντας να στηρίξει και να παράσχει βοήθεια,  συνεχίζει και φέτος την λειτουργία του  Γραφείου Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων.

 

Ο  θεσμός αυτός που λειτουργεί  στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου,  δίνει   ένα «χέρι» συμβουλευτικής υποστήριξης σε παιδιά και γονείς και  ανταποκρίνεται  στις τυχόν υπάρχουσες ανάγκες στήριξης των παιδιών και των γονέων στο σχολείο, στην οικογένεια, στις κοινωνικές σχέσεις, στον ελεύθερο χρόνο αλλά και στους προβληματισμούς που αφορούν στις εξελικτικές επιλογές ή στους περιορισμούς των παιδιών και των γονέων.

Στόχος της λειτουργίας του συγκεκριμένου γραφείου είναι να συμβάλλει  στην ποιοτική στήριξη της ζωής των δημοτών.

 

Το γραφείο στεγάζεται στον  ισόγειο του Κτιρίου  Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, (Καραμαούνα 1 -Πλατεία Σκρα) με υπεύθυνες ψυχολόγους την  Έλλη Παπαχριστούδη (κοινωνική ανθρωπολόγο – οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια), την Άννα Κρίτση (ψυχολόγο – ειδικότητα στις μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία) και την Ελίνα Κάζη (κλινική ψυχοθεραπεύτρια).

 

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι  με τις ψυχολόγους,  στο γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων (τηλ. 2313 314 187). Οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ των ψυχολόγων και των ενδιαφερομένων προφυλάσσεται από το απόρρητο.

 

Δίκτυο Πρόληψης Σχολικής Βίας – Γενικό πλαίσιο αντιμετώπισης σωματικής βίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ———————————————————–

Διεύθυνση       : Κατσιμίδη-Μήλου 33

Τ.Κ.                 : 54638

Πληροφορίες   :  Ιωάννης Tομπούλογλου

Τηλέφωνο       : 2310954110

FAX                : 2310954112

e-mail              : mail@dipe-a.thess.sch.gr                  

 

 

 

 

 

 

 

 

       

ΠΡΟΣ:

 

 

 

 

ΚΟΙΝ:

 

 

 

 

         Θεσ/νίκη,   18 -3-2016

         Αρ. Πρωτ.:  7542

 

 

 

 

 

 

1.      Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε.  &  Δ.Ε.

   Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας –                                                                              

   Παρατηρητήριο της Βίας

2.      Διευθυντές/τριες Δημ. Σχολείων και Προϊσταμένους/ες Νηπιαγωγείων

 

 

       Σχολικούς Συμβούλους 

  

                                                                                                                                                                                                            Θέμα: «Δίκτυο Πρόληψης Σχολικής Βίας – Γενικό πλαίσιο αντιμετώπισης σωματικής βίας»

 

        Με αφορμή ερωτήματα και προβληματισμούς γονέων και εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του κύκλου συζητήσεων σχετικά με την ενδοσχολική βία, αναφέρουμε τα εξής:

 • Η άμεση ανταπόδοση βίαιης σωματικής πράξης (χτύπημα, σπρώξιμο, κλωτσιά…) από συμμαθητή/τρια, δεν ενδείκνυται ούτε προτείνεται από κανέναν διεθνώς στην παιδαγωγική πρακτική,  γιατί όχι μόνο δεν επιλύει με αποτελεσματικό τρόπο δυσλειτουργίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά παρατείνει τις συγκρούσεις και γεννά επιπρόσθετο κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού (σωματικού & ψυχικού), ιδιαίτερα για τα παιδιά που δεν είναι εξοικειωμένα στη διαχείριση συγκρούσεων και σωματικής εμπλοκής.
 • Η ανταπόδοση διαιωνίζει και πολλαπλασιάζει την παρουσία της ενδοσχολικής βίας σε κάθε της μορφή, επιδεινώνει το κλίμα της σχολικής ζωής, γίνεται αρνητικό παράδειγμα για το σύνολο των μαθητών/τριών και τα οφέλη, που ίσως θεωρούν κάποιοι ότι αποφέρει στα ‘θύματα’, είναι συνήθως προσωρινά.
 • Παράλληλα, είναι αναφαίρετο το δικαίωμα προάσπισης και προστασίας του Εαυτού. Συνεπώς, συμβουλεύουμε τα παιδιά να αποφεύγουν με κάθε τρόπο τόσο να προκαλούν καυγάδες όσο και κάθε φυσική κίνηση που στρέφεται εναντίον τους χωρίς, κατά το δυνατόν, χρησιμοποίηση επιθετικής συμπεριφοράς.
 • Επίσης εξαιτίας της συνεχούς «απρόσεκτης» παιδικής κινητικότητας συμβαίνουν πολλά ακούσια αγγίγματα, ωθήσεις ή χτυπήματα που προκαλούν μέχρι και συρράξεις πολλών παιδιών. Πρέπει να δοθεί στο σπίτι και στο σχολείο μεγάλη βαρύτητα στην άμεση έκφραση «θερμής» συγγνώμης στις πιθανές ακούσιες σωματικές επαφές.
 • Η άμεση ενασχόληση των εκπαιδευτικών με  τα επεισόδια σύγκρουσης είναι αυτονόητη. Σ’ αυτή τη διαχείριση των συγκρούσεων προτεραιότητα έχει το αίσθημα δικαίου του παιδιού που υπέστη βία και η  απαλοιφή της ψυχικής έντασης γενικότερα μεταξύ των εμπλεκομένων.
 • Αυτό που σίγουρα φέρνει κοντύτερα τα παιδιά και απομακρύνει την επιθετική διάθεση, είναι οι δραστηριότητες βελτίωσης των διαπροσωπικών σχέσεων, ανάπτυξης της ενσυναίσθησης και αποδοχής της διαφορετικότητας, όπως επίσης και τα παιχνίδια χωρίς νικητές. 

Παρακαλείσθε όπως λάβει γνώση τόσο ο Σύλλογος Γονέων όσο κι ο Σύλλογος Διδασκόντων της σχολικής σας μονάδας.

 

 

 

                                                             Η Διευθύντρια  της Διεύθυνσης

                                                           Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης

 

                                                                                         

                                                                                                   Ασημακοπούλου Ζαχαρούλα

Σχολεία σε κοινή δράση

Σχολεία σε κοινή δράση

 

Τα σχολεία μας (5ο & 13ο  Καλαμαριάς) στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού εγκαινιάζουν την έναρξη της δράσης

 

«Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες… με συνέχεια!»

 • Τα σχολεία θα μαζεύουν κάθε εβδομάδα συγκεκριμένα προϊόντα τα οποία θα φροντίζουν να προωθούνται στους καταυλισμούς των προσφύγων.
 • Κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνεται το νέο προϊόν.
 • Αρχικά θα φέρουμε στο σχολείο γάλατα (1ης & 2ης βρεφικής ηλικίας, αλλά και γάλα μακράς διάρκειας, εβαπορέ κ.ά.)
 • Η συλλογή θα γίνει από 22 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου.

 

Αλληλεγγύη και ανθρωπιά

για όλου του κόσμου τα παιδιά

 

 

Κλειστά στις 23 και στις 26 Ιανουαρίου τα σχολεία λόγω της διενέργειας Βουλευτικών Εκλογών

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
12-01-2014

Κλειστά στις 23 και στις 26 Ιανουαρίου τα σχολεία λόγω της διενέργειας Βουλευτικών Εκλογών

Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω της διενέργειας βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, για όσες σχολικές μονάδες έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας οι διευθυντές τους καλούνται να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου 2015 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωσή των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές.

Αυτό ορίζει απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, η οποία απεστάλη σε όλες τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να ενημερώσουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους.

Με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λπ) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεση τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας

Γιορτή Χριστουγέννων 23-12-2014

Πρόγραμμα Γιορτής  13oυ Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

 

 • «Πες σ΄αγαπώ»  τραγούδι

 • «Τούλι για το Χριστούλη» τραγούδι

 • «Η μάγισσα Φρικαντέλα» θεατρικό από τους μαθητές Β1 και Β2

 • «Χριστός Γεννάται»  τραγούδι

 • «Ο Καρυοθραύστης» θεατρικό από τους μαθητές του Α1

 • «Χακίμ από την Αφρική» τραγούδι

 • «Κάλαντα Κεφαλλονιάς» τραγούδι

 • «Χαρούμενα Χριστούγεννα» μουσικο- χορευτικό από τους μαθητές του Α2

Copyright © 2018 13ο ΔΣ Καλαμαριάς Κατασκευή  Μενεξόπουλος Τριαντάφυλλος